Кубуровићева и Влајков о билатералним односима две земље

Министарка правде Нела Кубуровић састала се са амбасадором Бугарске у Србији Радком Влајковим уочи предстојећег Министарског форума ЕУ-Западни Балкан у области правосуђа и унутрашњих послова, који се 26. и 27. октобра одржава у Софији.

Нела Кубуровић и Радко Влајков су се сагласили да су билатерални односи две земље веома добри, не само у области правосуђа, него и у свим другим областима, а да је један од доказа за то и предстојећа посета председника парламента Бугарске Београду.

Влајков је истакао да Бугарска подржава пут Србије ка ЕУ и њено будуће чланство и да је та земља спремна да Србији помогне и кроз експертску подршку, поред политичке, која је недвосмислена.

Додао је да је Бугарска снажно подржала да се тема проширења европске породице на земље Западног Балкана поново нађе у фокусу ЕУ.

Амбасадор Бугарске у Србији је нагласио да се у Влади Србије осећа реформаторски дух и жеља да се Србија приближи ЕУ.

Кубуровићева се захвалила Бугарској на подршци Србији на њеном путу ка Европској унији, наводећи да је предстојећи министарски форум прилика да се министри из региона не само међусобно сусретну, већ и да са представницима европских институција разговарају о важним темама.

Навела је да ће свакако једна од важних тема министарског форума у Софији бити унапређење билатералне сарадње у оквиру одређених европских организација.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
8° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи