Унапређење сарадње Србије и Катара у области економије

Односи Србије и Катара су добри и са перспективном даљег напретка, а посебно када је реч о економији и инвестицијама, речено је на састанку првог потпредседника Владе и министра спољних послова Ивице Дачића са државним министром за спољна питања Катара Султаном бин Саада ел Мураихијем.

Обострано је констатовано интензивирање политичког дијалога на високом и највишем нивоу, те пренето уверење да ће предстојећа посета катарског емира Србији додатно учврстити односе две земље, саопштило је Министарство спољних послова.

Министар Дачић је потврдио опредељеност Србије да са Катаром развија свестрану сарадњу, у свим областима где за то постоје реалне могућности и обострани интерес.

Исказана је заједничка жеља за унапређењем и привредних веза између две земље, кроз повећање обима спољно трговинске размене и долазак катарских инвестиција у Србију.

Шеф српске дипломатије поновио је став Србије да се криза у Заливу мора решавати дијалогом, на миран начин, без притисака и санкција и понудио помоћ Србије у релаксацији ситуације у том региону.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи