Утврђена листа кандидата за РЕМ

Скупштински Одбор за културу и информисање утврдио је листу кандидата за чланове Савета Регулаторног тела за електронске медије (РЕМ) које су предложили универзитети акредитовани у Србији и удружења чији су циљеви остваривање слободе изражавања и заштита деце.

Кандидати универзитета су Владимир Томашевић и Горан Петровић, а кандидати 53 цивилне организације Радоје Пујовић и Радослав Николић.

Посланици опозиције захтевали су да се одложи разматрање листе кандидата цивилног сектора.

Весна Марјановић (ДС) рекла је да РЕМ има легитимно изабране чланове Савета, који ће "коначно да покушају да промене рад институције која не ради добро свој посао, а то су сви констатовали".

Посланица ДЈБ Ана Стевановић истакла је да се мора размотрити апел невладиног сектора и да зато треба одложити разматрање нових кандидата.

Председница парламента и Одбора за културу и информисање Маја Гојковић подсетила је на недавне резултате гласања на седници скупштине, када за кандидата Снежану Стојановић Плавшић нико од 250 посланика није дао глас њој, иако је, како је рекла, испунила све процедуралне услове да буде кандидат.

Она је додала и да је други кандидат Милан Антонијевић освојио 26 гласова, што је, оцењује, недовољно да било ко од њих буде члан Савета.

Гојковићева је навела да није сматрала да треба да гласа за Плавшићеву, која је, како је рекла, била државни секретар у време када се донео "онај чувени закон о информисању", те да су њу предложиле организације које се баве слободом изражавања и сматрале су да је "од свих људи у нашој држави, она управо радила највише на слободи изражавања и вероватно је зато добила нула гласова од 250 посланика".

Како је рекла да је она добила толико гласова не би инсистирала да поново буде кандидат.

"Нула и 26 гласова је заиста поражавајуће", рекла је Гојковићева.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи