Чанак: ЛСВ осуђује најновије иступе Томислава Николића

Изјавом да референдум у РС не би требало да остане мртво слово на папиру, Николић је још једном Србију и њене грађане осрамотио и изложио их ризику, сматрају у ЛСВ-у.

Лига социјалдемократа Војводине (ЛСВ) саопштила је да осуђује и са великом забринутошћу посматра најновије иступе председника Србије Томислава Николића у вези са догађајима у суседној Босни и Херцеговини.

"Тврдњом да је референдум показао 'вољу грађана' и да не би требало да остане 'мртво слово на папиру', Николић је још једном Србију и њене грађане осрамотио и изложио их ризику, придружујући се својим ставом најекстремнијим деловима нашег друштва", оценио је председник ЛСВ Ненад Чанак.

"Поручујемо Томиславу Николићу, ако је легалне одлуке највиших правосудних институција једне суверене државе могуће рушити на референдумима који се организују на делу државне територије, онда ЛСВ предлаже да сличну праксу уведемо и у Србији", саопштио је Чанак.

ЛСВ предлаже да се "у Војводини распише референдум о томе да ли грађани прихватају, рекли смо и тада, срамотну одлуку Уставног суда Србије од пре три године, о укидању Статута Војводине и о томе да Нови Сад не може да буде наш главни град".

Чанак у саопштењу наводи да ЛСВ оштро осуђује "ратнохушкачку реторику Томислава Николића, због тога што је суседне и суверене државе назвао у свом иступу 'српским земљама'".

"Наши суседи имају своја међународно призната имена, а реторика о 'српским земљама' је била део ратне политике коју је Николић подржавао и у којој је активно учествовао и коју оваквим својим изјавама, чини се, поново призива", тврди Чанак.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 03. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи