Јевтић: Косовска опозиција би у Брисел донела једино сузавац

Министар за заједнице и повратак у косовској влади Далибор Јевтић изјавио је, поводом идеје да косовску опозицију треба укључити у дијалог у Бриселу, да то у овом тренутку не би било ни мало корисно.

Не мислим да опозиција на било који начин може да помогне процесу који се одвија у Бриселу, пре свега због ставова које опозиционе партије овде на Косову имају и због својих радикалних начина да те своје ставове и идеје имплементирају, рекао је Јевтић.

Јевтић је поставио питање да ли можда неко жели да сцене са улица Косова и Скупштине Косова, уколико би опозицаја била укључена у овај процес, види и у Бриселу.

"На крају поставља се питање да ли неко у Бриселу жели да види сцене које ми виђамо овде и у Скупштини Косова и на улицама Приштине, а ту пре свега мислим на то да ли ће укључивање опозиције значити употребу сузавца и на институцијама ЕУ", рекао је Јевтић.

Mисли да би било у овом тренутку несврсисходно и непотребно да се на тај начин један јако битан процес као што јесте бриселски дијалог доводи у питање, јер како каже да бриселски дијалог треба пре свега да допринесе ублажавању ставова па и међусобног односа Срба и Албанаца на Косову.

"Jа не мислим да ће они који на радикалан начин желе да спроведу неке своје идеје том процесу помоћи", закључио је Јевтић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 02. октобар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи