Тачи неће потписати указ за именовање 34 судије из редова српске заједнице

Пошто су прошли сви законски рокови за именовање, председник Косова Хашим Тачи неће потписати указ о именовању 34 судије из редова српске заједнице које је у августу прошле године његовом кабинету доставио Судски савет Косова.

У одговору на питања радија Слободна Европа, из кабинета председника Косова је добијен одговор да је због тога што је његова претходница Атифета Јахјага закаснила да потпише тај указ и због тога што ни Судски нити Тужилачки савет Косова то није тражио, одлучено да се сви предлози врате тим институцијама и од њих добију нови предлог за именовање судија и тужилаца из редова српске заједнице.

У Судском савету Косова је речено да ће, након те препоруке кабинета, имена предложених кандидата бити достављена након што буде изабрано још 14 нових кандидата, упоредо са 34 кандидиата изабраних на претходном конкурсу.

Председник Судског савета Косова Нехат Идризи је рекао да је поступак избора нових судија при крају и да ће, након што савет од комисије буде добио имена кандидата, тај документ доставити кабинету председника Косова.

Идризи је изразио уверење да ће судије бити именоване "у кратком року" и да ће то истовремено омогућити и да Основни суд у северном делу Митровице почне са радом од следећег месеца.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 02. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи