Николић: Србија годинама улаже напоре за стабилност региона

Председник Србије Томислав Николић истакао је на састанку са делегацијом Парламентарног одбора Србије и ЕУ за праћење Споразума о стабилизацији и придруживању да је Србија годинама улагала велике напоре да се успостави трајна стабилност региона, али да је ситуација у њему упркос томе последњих месеци веома турбулентна.

"Сада је настао проблем који се може решити само ако се сви придржавамо европских стандарда и изворних начела ЕУ, а то је жеља за друштвом у коме влада мир", рекао је Николић.

Србија не жели никакве конфликте, и ако се сви у региону потрудимо да будемо довољно разумни, конфликата међу народима никад више неће ни бити“, каже председник Србије.

Николић је такође истакао да је Србија чврсто решена да што пре постане пуноправни члан Европске уније, и изразио очекивање да ће врло брзо бити отворена нова поглавља.

Едвард Кукан, председавајући Парламентарног одбора за стабилизацију и придруживање Европска унија - Србија, рекао је да Европска унија, исто као и Србија, има велики интерес да се у региону осигура трајна стабилност.

Он је додао да Србија показује политичку зрелост доприносећи том циљу и истакао наду да ће сви проблеми бити превазиђени, како би регион могао даље да гради заједничку европску будућност.

Говорећи о европском путу наше земље, Кукан је оценио да је Србија остварила велики напредак јер се понаша као поуздан партнер и води одговорну политику. Он је рекао да Србија има одличан тим у преговорима са Европском унијом и да је уверен да ће нова поглавља врло брзо бити отворена.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 02. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи