Курти: Тачи је игнорант и издајник

Оснивач и посланик покрета "Самоопределење" Аљбин Курти одговорио је на реакцију председника Косова Хашима Тачија тврдећи да је косовски председник игнорант и да је потписивањем споразума о демаркацији границе са Црном Гором запечатио издају.

Курти је рекао да је "такозвани косовски председник" његову изјаву о демаркацији назвао смешном и опасном и запитао како је могуће да нешто истовремено буде и смешно и опасно.

Полемика између Тачија и Куртија ја започела пошто је Куртија јуче у Тирани у разговору са представницима цивилног друштва и интелектуалцима рекао да демакрација граничне линије са Црном Гором може бити повод за избијање рата у наредних пет година.

Курти је рекао да је опозиција 1. септембра постигла велики успех тиме што је "спасено 8.200 хектара косовске земље неправедно дате" Црној Гори споразумом о демаркацији границе.

Оценио је и да је договор са Црном Гором "капитулација Косова".

Реагујући на ту изјаву Куртија председник Косова Тачи је нагласио да су позиви за рат какве је изнео оснивач Покрета "Самоопредељење" Аљбин Курти смешни, апсурдни, али и опасни и неприхватљиви.

"Курти је изгубио разум", рекао је Тачи за портал Газета експрес којом је позвао грађане Косова да не постану жртве Куртијеве политике.

Против јучерашње изјаве Куртија данас су се изјаснили и представници других опозиционих странака који су оценили да Косово и Црна Гора немају отворених питања и да су такве изјаве штетне за односе две земље.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 02. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи