"Успоставити сарадњу Војводине и кинеске провинције Хајнан"

Покрајинска влада је на седници усвојила предлог писма о намерама о успостављању сарадње између Аутономне покрајине Војводине и кинеске провинције Хајнан.

Писмо о намерама представља вољу обе покрајине да се, у складу са пријателским односима Србије и НР Кине, продуби сарадња међу покрајинама у области привредне и трговинске размене, као и да се започну активности како би се промовисали међуљудски, пријатељски контакти и активно спроводила размена и сарадња у области пољопривреде, туризма, високих технологија, културе, саопштено је из покрајинске владе.

На седници Покрајинске владе донета је и одлука о издвајању 2,3 милиона динара Институту за онкологију Војводине у Сремској Каменици, за набавку и уградњу неопходног резервног дела, као и за финансирање комплетне калибрације апарата за мамографију са новом уграђеном РТГ цеви.

Овом одлуком Покрајинске владе, стоји у саопштењу, наставља се рад на остварењу политике Владе да се побољшају услови здравствене заштите у Покрајини.

Покрајинска влада прихватила је предлог Одлуке о измени и допуни Одлуке о броју студената за упис у прву годину мастер и докторских академских студија који се на факултетима у саставу Универзитета у Новом Саду финансирају из буџета АПВ.

На иницијативу Универзитета, акредитовани су нови студијски програми: нови програми мастер студија на Филозофском факултету, Лидерство у образовању, на Факултету техничких наука програм Инжењерство иновација, на Академији уметности програм Примењено позориште.

На Природно-математичком факултету акредитован је нови програм докторских студија, Докторска школа математике за извођење на српском и енглеском језику, а програм се реализује са природно-математичким факултетима из Ниша, Крагујевца и Новог Пазара.

Број студената, чије се похађање мастер и докторских академских студија финансира из буџета Аутономне покрајине Војводине на факултетима новосадског уиниверзитета није се мењао, биће у школској години 2106/2017 бити укупно 2.918, наведено је у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 02. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи