Вулин: Радити најпре на себи, па ће све бити у реду с комшијама

Без стабилне Србије нема стабилног региона, каже за РТС министар Александар Вулин истичући значај парламентарних избора у Хрватској.

Министар рада Александар Вулин истакао је да је политика Владе Србије на челу са премијером Александром Вучићем све време стабилност – најпре у Србији, политичка из које произлази економска и свака друга, а онда и стабилност у региону.

"Веома су важни избори и то како ће грађани Хрватске гласати, обезбедити да њихова земља постане налик на Србију у смислу стабилности и да ће после тога моћи да се посвети економији и свему ономе што једну земљу чини успешном и стабилном и ми се надамо да ће тако и бити", рекао је Вулин гостујући у Дневнику РТС-а.

Говорећи о порукама комесара за проширење ЕУ Јоханеса Хана протекла два дана, Вулин је рекао да му је драго што је комесар "признао да је политика Србије исправна и да је то државничка политика која ствара стабилну Србију". Без стабилне Србије нема стабилног региона, поручио је министар.

"Надам се да ће сви тако схватити ту поруку – свако треба да ради најпре на себи и на својој земљи, па ће онда све бити у реду са комшијама", рекао је Вулин.

Говорећи о повећању минималне цене рада са 121 на 130 динара Вулин је рекао да Влада Србије има јасну политику – "не можемо да дамо више него што имамо, али чим имамо више новца грађани ће први то осетити".

Истиче да је договор постигнут захваљујући синдикатима и послодавцима који су разумели каква је ситуација. Преговарали смо језиком бројева и у доброј вери, рекао је министар.

Најављује до нове године увођење у процедуру предлога закона који ће омогућити бољи амбијент за послодавце.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи