Ђурић на "Кербер форуму"

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић учествовао је у Берлину на дводневном "Кербер форуму", који је окупио велики број европских политичара и представника академске заједнице.

"Историјски форум Кербер" је међународни дискусиони панел који се бави актуалним сукобима и политичким изазовима из угла историјских чињеница и унапређењем међународног разумевања савремене политике у контексту историјских процеса, саопштила је Канцеларија за Косово и Метохију.

Ђурић је, као једини учесник из Србије, у разговору са бројним утицајним европским доносиоцима одлука, истакао опредељеност Владе Србије за очување стабилности и превазилажење историјских анимозитета у региону.

Директор Канцеларије за КиМ предочио је саговорницима и генезу проблема на Косову и Метохији и позиције Србије по питању њене јужне покрајине.

Први "Историјски форум Кербер" је био фокусиран на неколико политички актуалних тема, као што су однос националне државе и глобализације, улога Русије у савременој Европи, миграције, криза европског секуларизма и колонијално наслеђе.

"Кербер" је осмишљен као редован форум, који ће сваке године окупљати око 200 учесника из области политике, науке и јавног живота, за чији су рад важна историјско-политичка питања.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи