Хан: Радујем се разговорима о односима Србије и ЕУ

Комесар Европске уније за политику суседства и преговоре о проширењу Јоханес Хан поручио је да се радује разговорима о кључним питањима у односима између Србије и ЕУ и наредним корацима у процесу приступања Србије Унији.

Хан је то поручио преко Твитера, изразивши уверавање да Србија има подршку ЕУ "на сваком кораку тог пута".

Написао је и да управо из Анкаре креће за Београд да се састане са премијером Србије Александром Вучићем и члановима нове српске владе.

Уочи посете Србији, Хан је изјавио да се радује што ће поново боравити у Београду, састати се са новом владом премијера Вучића и наставити са "одличном сарадњом пуном поверења коју смо успоставили протеклих година", саопштено је данас на сајту Европске комисије.

"Посвећеност ЕУ путу Србије ка Унији је снажна, о чему сведочи отварање четири погавља у процесу приступања Србије", истакао је Хан, уз напомену да "наравно, предстоје тешки изазови".

Ти изазови, како је навео, обухватају агенду у вези са владавином права где Србија, указао је, сада треба да примени оно што је предвиђено њеним акционим плановима за поглавља 23 и 24.

"Признајем и ценим активан и конструктиван допринос Србије очувању мира и стабилности у региону, као и њен користан приступ решавању мигрантске кризе", поручио је Хан.

У саопштењу Европске комисије се наводи да ће Хан боравити у посети Србији 9. и 10. септембра и да ће Вучићу лично честитати именовање за новог премијера Србије.

Комесар ће се, најављује се, састати и са члановима нове српске владе, члановима парламента, као и са представницима пословне заједнице и младим предузетницима.

"Разговараће о процесу приступања Србије ЕУ и регионалној сарадњи, процениће учињен напредак и изложити даље потребне кораке", закључује се у саопштењу Европске комисије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи