Јоксимовићева и Бореновић о европским интеграцијама и региону

Министарка без портфеља задужена за европске интеграције Јадранка Јоксимовић разговарала је са председником Одбора за европске интеграције и регионалну сарадњу Народне скупштине Републике Српске Браниславом Бореновићем о европским интеграцијама и регионалним питањима.

Јадранка Јоксимовић је истакла да се регонална питања налазе високо на листи приоритета спољне политике Србије, што је и јасно показано у претходном периоду кроз активно ангажовање Владе Србије по питању унапређења односа у региону, као и његове стабилности, саопштила је Канцеларија Владе Србије за сарадњу са медијима.

Говорећи о односима Србије и БиХ, Јоксимовићева је истакла да Влада Србије сарађује са свим актерима политичког деловања у БиХ и Републици Српској, јер је то у општем интересу наших грађана.

Бранислав Бореновић је похвалио активности Владе Србије и премијера Александра Вучића на унапређењу односа у региону, оцењујући да је Србија показала својим делима, доследношћу и јасним порукама да је промотер стабилности на Балкану.

Изразио је очекивање да ће досадашња добра сарадња између парламената Србије и Републике Српске, а посебно сарадња између надлежних одбора који се баве процесом европских интеграција, бити настављена и у будућности.

Бореновић је истакао да је БиХ испунила све предуслове да у 2017. години добије статус кандидата за чланство у Европској унији.

Саговорници су се сложили да је процес европских интеграција и регионалне сарадње од кључне важности за стабилност и напредак региона и истакли важност сталног унапређивања међуинституционалне сарадње на свим нивоима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
7° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи