Мировић и Дитман о унапређењу привредне сарадње

Председник Покрајинске владе Игор Мировић и амбасадор Немачке Аксел Дитман констатовали су да су немачке компаније које послују у Војводини веома активне и да су, како је нагласио амбасадор, веома задовољне својим пословањем.

На састанку у Покрајинској влади они су се сагласили да су то добре основе за унапређење привредне сарадње у вези са конкретним инвестицијама компанија и у другим општинама на простору покрајине, а исказано је и интересовање да се улаже посебно у Новом Саду.

Мировић је истакао да је Немачка један од најснажнијих партнера на путу Србије у Европску унију и, у том контексту, упознао амбасадора Дитмана са идејама и плановима Покрајинске владе на пољу убрзаног економског развоја и улоге Војводине, као и о начинима и изворима финансирања тог развоја.

Поред директних инвестиција, Немачка је, у сарадњи са Владом Србије и више институција у земљи, укључена у низ пројеката, као што су чишћење Палићког језера и дуално образовање у стручној школи у Пећинцима.

Мировић је потврдио да је Војводина спремна да учествује у таквим пројектима, као и у другим пројектима који финансирање црпе из доступних европских фондова.

Том циљу посебно доприноси међурегионална сарадња коју АП Војводина остварује са немачким покрајинама Баден-Виртемберг, Баварска и Есен, наводи се у саопштењу Покрајинске владе.

На састанку се разговарало и о интензивирању те сарадње, разменом посета делегација Војводине и Баден-Виртемберга, немачке покрајином са којом је сарадња највише одмакла.

Посебна тема је била је и изградња нове зграде Радио-телевизије Војводине, покрајинског јавног сервиса који свакодневно емитује програме на десет језика, при чему је председник Мировић затражио подршку Немачке у једној од фаза реализације овог значајног пројекта.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
8° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи