Божовић: Неизвесна судбина ПКБ-а ако постане државно предузеће

Шеф одборника ДС у Скупштини града Балша Божовић рекао је да се та странка противи преносу акција у власништву града у ПКБ-у на државу.

Балша Божовић сматра да ће након тога уследити приватизација ПКБ-а по ниској цени и да ће то предузеће доживети судбину ПИК-а из Бечеја.

Наводећи да је идеја Млађана Динкића била да ПКБ преузме држава, Божовић је рекао да је неизвесна будућност тог предузећа, јер је Динкићева идеја била да се ПКБ прода будзашто.

"Дакле, што није успело Млађану Динкићу, данас је урадио СНС. ДС је сачувао ПКБ да буде фабрика јефтине и здраве хране, а данас је ПКБ пред банкротом, мањи је обим посла, ни плате нису као у време Демократске странке", рекао је Божовић новинарима уочи почетка седнице Скупштине града.

Како је рекао, све се ради због пољопривредног земљишта.

"Страхујемо да ће ПКБ доживети судбину ПИК Бечеј. Неће бити прозиводње, цене хектара на тржишту ће се повећати. Ми смо понудили здрав концепт, који је од ПКБ-а направио предузеће које је могло да се прода за 300-500 милиона евра, а данас оно не може да се прода ни за 30 одсто од утврђене цене", рекао је Божовић.

Пренос акција на државу ће, према његовим речима, довести до неизвесности производње јефтине и здраве хране.

Божовић је рекао и да ће ДС поново затражити допуну дневног реда седнице, јер сматра да би на њој требало да се расправља о рушењу у Савамали, које је назвао "највећим злочином у 2016. години".

"Захтевамо објашњење зашто тужилаштво ћути и каква је улога и ко је од челника града под фантомкама учествовао у том кривичном делу", рекао је Божовић.

Божовић је критиковао и предлог да се књижевнику Брани Црнчевићу да улица на Врачару, рекавши да "СНС мора да се определи за систем вредности".

"Не можете откривати споменик Зорану Ђинђићу и у исто време давати улицу Брани Црнчевићу. Не можете се залагати за Иву Андрића и подизати споменик Жабајеву. Морате одабрати систем вредности", рекао је Божовић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
8° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи