Тачи: Утрти пут пуном помирењу Приштине и Београда

Косовски председник Хашим Тачи изјавио је да ће наставити да подржава дијалог Приштине и Београда и изразио уверење да су се стекли услови да дијалог пређе на следећи динамичнији ниво и постигне се оквирни споразум који ће утрти пут пуном помирењу, преноси приштински лист "Бота сот".

"Градимо путеве и ауто-путеве који ће нас зближити и обезбедити бољу сарадњу и комуникацију". рекао је Тачи јуче, на састанку са страним амбасадорима и шефовима дипломатских мисија у Приштини.

Према његовим речима, Приштина ради на процесу разграничења са суседима.

Навео је и да Косово има један од најбољих устава и један од најнапреднијих правних оквира у Европи, али да ће га косовске власти даље унапређивати како би обезбедиле да нико не измакне правди.

"Као председник охрабриваћу измену постојећих закона и израду нацрта нових закона како би се попуниле све могуће празнине", истакао је Тачи, додавши да су израда правилника за судске одлуке и јачање транспарентности и одговорности судства неки од корака које Косово мора да предузме.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи