Читај ми!

Нова опозиција – стари актери

У току је формирање новог политичког савеза. Странке Бориса Тадића и Чедомира Јовановића потписаће документ о коалиционом наступу на предстојећим изборима. На сутрашњем разговору са грађанима – придружиће им се и Ненад Чанак. Кога још зову, шта нуде и да ли им је циљ обарање власти, или сарадња са Вучићем?

На позиве Тадића и Јовановића јавља се Ненад Чанак, а Пајтић за сада не диже слушалицу. Окупљају их, кажу, визија и проблеми о којима се ћути, што због власти, што због медија.

"Ми смо ушли у следећу замку, дали смо Бриселским споразумом много на Косову, а нисмо добили убрзање политичког процеса европских интеграција", каже председник Социјалдемократске странке Борис Тадић.

Према његовим речима, Србија мора да покрене разговор са НАТО-ом.

"Трећа ствар је питање инвестиција. Ми смо на историјском минимуму", каже Тадић.

Председник ЛДП-а наводи да је јасна ЕУ оријентација.

"Нема политике пре подне у Бриселу, после подне у Москви, прекид косовске агоније, пуно обзира према Босни", каже Јовановић.

Нова опозиција неће бити агресивна.

"Ја не могу да вређам представнике власти да бих се некоме додворио да сам радикална опозиција. То мора да буде иза нас", каже Тадић.

Међусобне разлике зову плурализмом. Нису заборавили 2004. када су се разишли у бившој странци ДС-у, али верују, сада Савез има шансе на изборима.

На питање да ли је сада Борис Тадић успешан пошто је својевремено изјавио да је Александру Вучићу рекао да са Тадићем неће далеко стићи јер је неуспешан, Јовановић наводи да је Тадић одговоран за ситуацију у којој се земља налази.

Не неколико питања одговарају са "не" – немају амбицију да уђу у Вучићеву власт, Јовановић није мислио о цензусу уочи склапања савеза, Тадићу не пада на памет да у владајућој коалицији замени СПС.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи