Читај ми!

МСП: Не ићи на прелаз Ђевђелија, не примати мигранте у кола

Министарство спољних послова Србије саопштило је данас, с обзиром на проблем појачаног таласа миграната, да не препоручује српским држављанима коришћење граничног – железничког прелаза Ђевђелија/Идомени, где се тренутно налази више хиљада избеглица са Блиског истока.

Министарство је упозорило држављане Србије који намеравају да путују у Македонију на мере опреза, посебно да не примају путнике – ауто-стопере у превозно средство, јер се, према Кривичном законику Македоније, то може подвести под извршење кривичног дела "кријумчарење миграната", за које је предвиђена вишегодишња затворска казна, преноси Танјуг.

У саопштењу Министарства се подсећа да је Влада Македоније, због новог таласа миграната са Блиског истока који долазе из правца Грчке, јуче прогласила "кризну ситуацију" у јужном и северном граничном појасу земље.

Према расположивим информацијама дипломатско-конзуларних представништава Србије у Македонији и Грчкој, ова одлука није утицала на промене саобраћајног режима на главним путним правцима и граничним прелазима, осим што је тренутно приметно појачано присуство војске и полиције.

Режим саобраћаја на друмским граничним прелазима са Републиком Македонијом уобичајено функционише за ово доба године, а српски туристи су се у мањем броју обраћали нашим дипломатско-конзуларним представништвима за савете и помоћ.

За актуелне информације и евентуалну помоћ српски држављани могу да се обрате Амбасади Србије у Скопљу и Генералном конзулату Србије у Солуну.

У саопштењу Министаства су наведени и телефони Амбасаде Србије у Скопљу: +3892/3129-298, +3892/3131-299, +3892/3128-422, + 3892/3129-305, као и Генералног конзулата у Солуну:+ 302310/244-265, + 302310/244-266, + 302310/244-267.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 17. август 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару