Читај ми!

Посланичка питања: Од миграната до наставничких дневница

Посланици су на почетку данашње седнице Скупштине постављали питања представницима власти.

Посланик ДС-а Балша Божовић питао је Министарство унутрашњих послова на који ће начин бити решен проблем миграната у Прешеву, Београду и Кањижи и затражио да им се достави извештај за април, мај и јун о том питању.

"Имамо нешто што би могло да личи на хуманитарну катастрофу", оценио је Божовић, питајући какав је план за решење тог питања до краја године, преноси Танјуг.

Најавио једа ће ДС од данас организовати велике акције у Београду и другим градовима како би се обезбедиле довољне количине воде и осталих потрепштина за мигранте. Божовић је позвао сва привредна друштва, произвођаче воде и хране, НВО, политичке и верске организације да им изађу у сусрет и помогну људима који се налазе на територији Србије.

Посланик СПО-а Жика Гојковић поставио је питање Министарству просвете на основу ког закона се утврђује дневница наставницима и учитељима који воде децу на екскурзије или рекреативну наставу и да ли они имају обавезу да воде ђаке на путовања и без те дневнице.

Он је рекао да је у многим школама, поготово у Београду, то постала "права пијаца" и истакао да томе треба стати на пут и да се "ради о најкласичнијем виду корупције".

Посланик Нове Србије Драган Јовановић питао је надлежне у Министарству привреде и Министарству за рад, борачка и социјална питања да ли ће се за раднике који су били запослени у фирмама у реструктурирању или у фирмама које више не постоје, јер су продаване више пута, наћи решење за исплату заостале плате и повезивање стажа.

Јовановић је питао и за регистрацију пољопривредних машина и трактора, као и приколица не само за тракторе, путничке аутомобиле, аутобусе и комбије који се, додаје, не могу регистровати.

Енис Имамовић (СДА) поново је затражио од министра финансија и министра државне управе и локалне самоуправе да им дају податке колика су укупна задужења Града Новог Пазара, и упозорио да су дуговања тог града "црвени аларм".

"Према нашим подацима, они износе и више од три висине три годишња буџета Града Новог Пазара", рекао је Имамовић и питао ко је и по ком основу дозволио толика задужења.

Оценио је да је Град Нови Пазар "већ одавно у банкроту".

Имамовић је и министру правде поставио питање о стечајном поступку текстилног комбината Рашка који се, тврди, спроводи уз "невиђене незаконитости и организовану превару и пљачку радника тог комбината".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару