Читај ми!

Српска: Цивилна заштита није паралелна структура

Поводом одлуке косовске владе да расформира Цивилну заштиту, Листа "Српска" је истакла да Цивилна заштита никада није била, нити јесте паралелна структура, већ једна од ретких институција која је крајње одговорно деловала и делује када су животи грађана и њихова безбедност у опасности.

Намера владе у Приштини да расформира Цивилну заштиту, коју није ни основала, представља невешт покушај да се још једном мање важна тема постави као приоритет, који би морао да буде решаван заједничким снагама и уз пуни консензус и политички договор, истиче се у саопштењу, преноси Танјуг.

У саопштењу које је потписао председник листе Александар Јаблановић, наведено је да Цивилна заштита никада није била, нити јесте паралелна структура, већ једна од ретких институција која је крајње одговорно деловала и делује у условима опасним по живот и безбедност грађана када је реч о пожарима, поплавама, одржавању битних путева у зимском периоду, уређењу јавних површина, односно у свим сегментима битним за несметани живот грађана.

Јаблановић је напоменуо да Цивилна заштита није организована као безбедносна структура, нити је као таква деловала у прошлости.

"Будућност Цивилне заштите и њену постојаност гарантује сам Бриселски споразум тако што ће припадници ове службе бити упућени у друге установе које су основале привремене институције на Косову и Метохији како би својим искуством, преданошћу и личним квалитетима њихових припадника подигли ниво рада служби у које се распоређују и тако своје искуство и знање ставили у службу свих грађана", рекао је Јаблановић.

Према његовим речима, по ко зна који пут, министарка Едита Тахири налази за сходно да прикупља политичке поене обмањујући грађане и износећи полуистине у медије и све то са званичне позиције министра.

Канцеларија за Косово и Метохију је на свом Твитер налогу написала: "Приштина амбициозно и ван свих својих надлежности. Шта је следеће - бирају градоначелника Сиднеја?"

Влада Косова донела је одлуку о распуштању Цивилне заштите "која је деловала као паралелна безбедносна структура у општинама на северу Косова", објавио је Коха диторе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару