Читај ми!

Вучић и чланови Председништва БиХ у шетњи Београдом

Премијер Србије Александар Вучић и чланови Председништва БиХ Драган Човић, Младен Иванић и Бакир Изетбеговић прошетали су Кнез Михаиловом улицом у Београду и Калемегданом.

Бошњачки члан Председништва Бакир Изетбеговић пренео је новинарима да се лепо осећа у Београду, граду који се, како каже, развија и да му је увек драго кад га службени пут доведе у престоницу Србије, преноси Танјуг.

"Наш пријатељ Александар (Вучић) се показао као изванредан домаћин", рекао је Изетбеговић.

Вучић је одговорио да су Срби одлични домаћини, а Бошњаци и Хрвати једнако добри. 

Изетбеговић је рекао да дуго није могао да прошета Кнез Михаиловом као некад, када је био младић. На тај начин је с новинарима поделио лични доживљај данашње посете Београду.

"Након стотину година ратова и белаја, време је да имамо стотине година мира", рекао је Изетбеговић.

Додао је да нема живота у региону без сигурности, стабилности и поверења, као ни без лидера спремних да пруже руке једни другима. 

Истакао је и да је послата права порука – да нема живота у региону без поверења и нагласио да дуго није био у шетњи Београдом, Кнез Михаиловом улицом, међу грађанима.

"Утисци су јако добри, људи спонтано и лепо реагују", рекао је Изетбеговић.

Члан Председништва БиХ Младен Иванић рекао је, након шетње, да је то најискренија посета у којој је као политичар учествовао.

Како је рекао новинарима, још једном се показало колико је рука пријатељства била истински присутна.

"Заиста се надам да ће после ове посете, посебно код Бошњака, бошњачких политичких лидера, бити спремности за ту истински пружену руку и да се коначно стави тачка на то што се догађало пре двадесет година", рекао је Иванић.

Александар Вучић је рекао да је Србија данас, током посете чланова Председништва БиХ, показала добро српско гостопримство и гостољубивост.

Вучић је новинарима рекао да су народи у последњих 15 дана имали прилику много тога да науче једни о другима, али оно што је најважније јесте шта је то што у будућности не сме да се понови.

Вучић је, одговарајући на питања новинара, рекао да је уверен да ће због тога умети да се цени оно што ће се с пажњом, одговорношћу и озбиљношћу заједнички израдити.

"Пре свега, то је економски бољитак за све нас и отворени и искрени разговори којима ћемо подизати поверење како између нас тако и између наших људи, народа и земаља", рекао је Вучић.

Премијер Србије и гости прошетали су дуж целе Кнез Михаилове улице. Освежили су се у башти ресторана "Коларац", где се, између осталог, чула и песма Кемала Монтена Сарајево, љубави моја.

Након тога, прошетали су до Калемегдана где их је дочекао фолклорни ансамбл. На Калемегдану су Александар Вучић и Бакир Изетбеговић одиграли партију шаха.

Пре тога, Председавајући и чланови Председништва БиХ заједно са премијером Вучићем обишли су зграду Геозавода где им је представљен пројекат "Београд на води". 

Шетњу високих званичника пратио је велики број новинарских екипа, као и јаке безбедносне мере, а пролазници и туристи фотографисали су званичнике мобилним телефонима.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару