Читај ми!

Вучић: Нећу дозволити радницима Стакларе да блокирају ауто-пут

Премијер Србије Александар Вучић рекао је да ће разговарати са радницима "Српске фабрике стакла", али да им неће дозволити да блокирају ауто-пут у ситуацији када та фабрика у власништву бугарског тајкуна дугује држави 20 милиона евра за гас и струју.

"Да ли тражите да пуштамо да тајкун трпа паре у џепове на рачун државе. Шта хоћете од мене – државу или бандитску творевину?", упитао је Вучић новинаре у Влади Србије који су поставили питање шта ће бити са "Српском фабриком стакла" у Параћину.

Вучић је рекао и да је Стаклара представља парадигму "наших неуспеха, живота у опсенама и урушавање државе у последњих 30 година", пренела је Бета.

"Власник је приватник. Ми му као Србија дајемо ваш новац, наш гас, нашу струју. Дужан нам је више од две милијарде као држави", рекао је Вучић и додао да Влада жели да ЕПС и "Србијагас" буду профитабилни и тера грађане да плаћају струју, а тајкун неће да плаћа и тако прави профит.

Премијер је рекао и да "Српска фабрика стакла" ове године није платила ниједан рачун за струју.

"Хоћете да опростимо некоме 20 милиона евра да би он био успешан и богат и бахат, а ми сви будале. И ако се то не деси (радници фабрике) изаћи ће на ауто-пут. Е нећете изаћи на ауто-пут. Ја вам кажем да нећете", рекао је Вучић.

"Српској фабрици стакла" требало би да буду искључени гас и струја због дуговања, пословодство је изашло у јавност са информацијама да ће то довести до еколошке катастрофе због сложеног процеса производње, али је из Владе Србије то негирано јер су на време упозорени на искључење струје.

Иначе, ЕПС је саопштио да се пословодство "Срспке фабрике стакла" обавезало да до 31. јула исплати део од укупног дуговања за струју од 250 милиона динара, а ако не испуне обавезе струја ће им бити искључена 30 дана после истека тог рока.

Око 250 радника "Српске фабрике стакла" у Параћину протестовало je јутрос пред капијом фабрике. 

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару