Читај ми!

Тачи: Асоцијација неће имати власт

Споразуми у области енергетике, телекомуникација, слободе кретања на мосту на Ибру, као и Асоцијације српских општина, биће постигнути 29. јуна у Бриселу, оцењује Хашим Тачи. Наводи и да ће Косово добити међународни телфонски број.

Заменик косовског премијера и министар спољних послова Хашим Тачи рекао је да ће се Асоцијација организовати и деловати према законима Косова и европским стандардима, објавио је Дојче веле, а преноси Бета.

"Понављам још једном – Асоцијација општина са српском већином неће имати нити законодавни нити извршни карактер. Регистроваће се на Косову, функционисаће на основу стандарда који су у складу са Уставом и законима Косова", рекао је Тачи.

На последњем састанку двојице премијера у Бриселу било је напретка и дошла је до изражаја обострана воља да се питања, која су била на дневном реду, што је брже могуће окончају, рекао је Тачи и додао да је постигнут напредак и у другим питањима, посебно око отварања моста на Ибру.

"Остало је да се расправе техничка питања и надам се да ће се наредног понедељка, на састанку на највишем нивоу заокружити заједничким ангажовањем", рекао је косовски министар.

Тачи истиче да је питање телекомуникација решено и да ће Косово имати свој телефонски позивни број (међународни префикс).

"Тренутно разговарамо са трећим земљама, које могу да помогну у решењу тог питања. Разговарамо посебно са Аустријом и неким другим земљама. Србија не може да одлучи о овом питању. О томе ће одлучити институције Косова у сарадњи са институцијама Европске уније", рекао је Тачи.

Његов став је да ће се формирати Специјални суд, што ће "једном за свагда уклонити тамну сенку над Косовом".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи