Митинг ДС-а и "Заједно за Шумадију" у Крагујевцу

Демократска странка и њени коалициони партнери организовали су у центру Крагујвца митинг под називом "Осветлимо Србију" и позвали бираче да подрже политику "другачије Србије" на наредним изборима.

Са скупа опозиције је поручено да су Србији потребне промене. То ће, очекују организатори митинга оставарити на локалним изборима који би требало да буду одржани наредне године, јавља дописник РТС-а.

У име странке "Заједно за Шумадију" окупљенима су се обратили њен лидер Верољуб Стевановић и донедавни председник градске скупштине Саша Миленић. Они су позвали грађане на заједничке протесте и позвали бираче да их подрже.

Скупу је присуствовао и некадашњи градоначелник Зајечара Бошко Ничић.

Некадашњи градоначелник Крагујевца Верољуб Стевановић оптужио је  актуелну власт у граду, на челу са СНС-ом да систематски урушава Крагујевац.

Он је поновио да су напредњаци на силу преузели власт изабрану гласовима Крагујевчана. Стевановић је нагласио да је економска ситуација у Крагујевцу све лошија за шта је, како је казао, одговорна напредњачка власт на челу са актуленим градоначелником Радомиром Николићем.

Лидер Демократа Бојан Пајтић је критикујући однос власти према потребама грађана казао да је Србија спала на најниже гране чему сведочи и све већи број младих и школованих људи који су, за последње три године, напустили Србију.

"То су школовани стручњаци, професори, лекари, инжењери, људи у које је Србија улагала. Сваке године из земље оде око двестотине хиљада младих, јер им држава не даје никакву подршку", каже Пајтић.

Предходно је у Крагујевцу одржана и седница Главног одбора Демократске странке. Њен председник Бојан Пајитић поручио је да једино Демократска странка може да победи Српску напредну странку и Србији врати достојанство и углед који је некада имала.

Пајтић је оптужио власт да последњих месеци спороводи тортуру над члановима и функционерима те партије који, како је навео, трпе стлне притиске и понижења од улице до радних места.

Пајтић је казао да Влада Србије својом нејасном политиком збуњује и доводи у заблуду све, јер нема јасну страдегију о питањима која су суштински важна за земљу.

"Државна политика се своди на заваравање, тако да председник државе Томислав Николић заступа једну, а председник Владе Александар Вучић другу тезу о суштинком питању Србије, а то је територијлани интегритет. Демократска странка неће пристати на систематко уништавање земље", навео је Пајтић.

На седници Главног одбора ДС-а у донета је одлука о склапању коалицијоног посразума о заједничком политичком деловању са партијом "Заједно за Шумадију" некадашњег градоначелника Крагујевца Верољуба Стевановића.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 26. јун 2024.
23° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару