Давенпорт очекује отварање поглавља током године

Шеф Делегације ЕУ у Србији Мајкл Дaвенпорт каже да очекује да поглавља у преговорима Србије са ЕУ буду отворена током ове године и поздравља завршетак акционих планова за поглавља 23 и 24.

Maјкл Давенпорт истиче да је сада на Европској комисији да анализира садржај тих докумената и додаје да није немогуће да отвори поглавља током ове године, јавља Танјуг.

Давенпорт је додао да је дошло до великог напретка у односима Београда и Приштине, као и да је на састанку 21. априла у Бриселу договорено да на техничком нивоу треба да дође до додатних разговора.

"То треба да буду разговори о телекомуникацијама, енергетици, Заједници српских општина и о томе ћемо интензивно разговарати идућих недеља", рекао је Давенпорт новинарима након традиционалних "кафанских разговора" који се организују поводом Дана Европе.

Шеф Делегације ЕУ поручује да су "кафански разговори" били добра прилика да се чује став младих о европском путу Србије.

"Данас смо разговарали о томе како да се побољша пословна клима у Србији, како би дошло до суштинских промена које би омогућиле да млади виде будућност у овој земљи и да остану у Србији", наводи Давенпорт.

Додаје да је 9. мај дан кад се размишља о визији уједињеног континента, мира, безбедности, просперитета и поштовања људских права.

Европска унија је, како каже, још у потпуности посвећена вредностима које су биле база уједињења Европе пре више од пола века.

"ЕУ је веома посвећена и проширењу уније и она мора да буде отворено за нове чланице, укључујући и све државе западног Балкана", наглашава Давенпорт.

Кафанске разговоре под називом "Развијамо бољу причу" организовали су Европски покрет у Србији и Фондација Фридрих Еберт, а замишљени су као разговори који се одвијају за четири стола.

Разговорима су, осим Давенпорта, присуствовали заменица директора Канцеларије за европске интеграције Ана Илић, генерална секретарка Европског покрета у Србији Маја Бобић, представници градске управе и цивилног друштва.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи