Читај ми!

СДС тражи разрешење Николића

Посланичка група СДС, Заједно за Србију и Зелени Србије предала је захтев за покретање поступка за разрешење председника Томислава Николића јер је, како тврде, повредио Устав.

Заменик шефа посланичке групе СДС Јанко Веселиновић објаснио је новинарима у парламенту да је захтев предат због Николићеве изјаве дневном лилсту Политика у којој је коментарисао најаву Владимира Вукчевића, тужиоца за рате злочине о покретању поступка истраге против Љубише Диковића, начелника Генералштаба Војске Србије, преноси Танјуг.

"На тај начин он је повредио више чланова Устава, члан 4 у коме се говори да је власт подељена на законодавну, извршну и судску власт, члан 149 у коме се говори о независности судске власти и члан 156 који гарантује независност јавног тужиоца и тужилаштва уопште", прецизирао је Веселиновић.

Навео је да је предлог предат и осталим посланичким групама које је позвао да се придруже том захтеву.

"Ми народни посланици враћамо се у средњи век када није било важно постојање Устава већ је постојала једна личност која је била изнад Устава и изнад правних докумената", рекао је он.

Веселиновић је рекао да од посланика очекује да ће стати у заштиту Устава.

Посланичка група СДС доставила је новинарима део изјаве председника Србије у којој је Николић, између осталог рекао, да је однос према оптужбама на рачун генерала Љубише Диковића показао тако што је већ сутрадан разговарао са њим пред камерама.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи