Читај ми!

Делегација Белорусије у Скупштини Србије

Заменица министра иностраних послова Белорусије Алена Купцина посетила је Дом Народне скупштине Србије и разговарала са званичницима о јачању сарадње две државе.

Купцина се састала са са потпредседницима Парламента Верољубом Арсићем и Владимиром Маринковићем, као и са председницом Одбора за спољне послове и шефом делегације Прламентарној скупштини Савета Европе Александром Ђуровић, саопштено је из парламента, преноси Танјуг.

Разговорала је и са председником Посланичке групе пријатељства са Белорусијом Драгомир Карићем.

Арсић је пожелео добродошлицу колегама из Белорусије и истакао потребу за интензивирањем традиционално пријатељских односа између две земље.

Такође је истакао значај међупарламентарне сарадње у циљу подизања нивоа политичких, економских и културних веза између Белорусијеи и Србије.

Маринковић је указао на значај улоге Белорусије у постизању мира у Украјини и њен утицај на глобални мир, наглашавајући да то веома позитивно делује и на положај Србије и њено председавање ОЕБС-ом.

Саговорници су се сложили и да добру политичку сарадњу две земље треба да прати динамична привредна сарадња и драстично повећање трговинске размене.

Маринковић је како се наводи, рекао да су компаније из Белорусије добродошле на тржиште Србије и да ће она бити веома фокусирана на даље унапређење амбијента за нове инвестиције и предузетничке иницијативе.

Напоменуо да је циљ које су обе земље поставиле - достизање трговинске размене од 500 милиона евра реалан, али да предстоји тежак рад и интензивнија сарадња на свим пољима како би циљ био остварен у обостраном интересу.

Председница Одбора за спољне послове Александра Ђуровић исказала је позитиван став и њено залагање за укључивање Белорусије у форуме Савета Европе.

Председник Посланичке групе пријатељства са Белорусијом Драгомир Карић најавио је састанак привредника dve zemqe под покровитељством Привредне коморе Србије и низ инцијатива и потенцијалних улагања које је могуће реализовати у наредном период, те да ће бити потпуно посвећен реализацији заједничких пројеката и пословних аранжмана.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи