Читај ми!

Напредак Србије у процесу евроинтеграција

Министарка без портфеља задужена за евроинтеграције Јадранка Јоксимовић и нови амбасадором Ирске Ноел Килкени закључили да је Србија остварила значајан напредак у процесу европских интеграција који би требало да се конкретизује отварањем поглавља.

Јадранка Јоксимовић и Ноел Килкени сагласили су се да је важно што у Србији постоји јасан план и политичка воља опредељена за европски пут, преноси Танјуг.

Јоксимовић је указала и на напоре које Влада улаже у процесу спровођења неопходних реформи у циљу опоравка српске економије и побољшања стандарда грађана.

Истакла је да је у претходним месецима усвојен сет важних закона који ће побољшати пословни амбијент и створити услове за долазак нових инвестиција.

Амбасадор Килкени је указао на озбиљност и посвећеност Владе европском путу Србије и изразио очекивања и подршку што скоријем отварању првих поглавља у преговорима о приступању ЕУ.

Како је оценио, веомна је важно што Србија има добар административни капацитет за процес преговора и усклађивања законодавства са правним тековинама ЕУ.

У циљу унапређења и конкретизовања сарадње између две државе, амбасадор Килкени позвао је министарку Јоксимовић да у што скорије време посети Ирску, пише у саопштењу.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 20. јун 2024.
34° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије