Адвокати на суђењу Беливуку завршили уводна излагања

У Специјалном суду у Београду адвокати припадника организоване криминалне групе Вељка Беливука и Марка Миљковића завршили су уводна излагања на поновљеном суђењу.

Први се обратио адвокат Драгош Цукавац бранилац Владимира Димитријевића, који је рекао да тужилаштво нема ниједан валидан доказ против његовог брањеника, као и да у његовој аутомеханичарској радњи није пронађена никаква дрога.

Цукавац је нагласио да Димитријевић познаје Беливука 10 година, док неке од оптужених познаје јер им је као ауто-лимар поправљао аутомобиле.

Адвокат оптуженог Алексе Шејића, који се између осталог оптужницом терети да је силовао И.С. ког су, како се сумња припадници ове групе три дана мучили и злостављали на стадиону ФК Партизана, је навео да једини доказ против Шејића његов исказ из полиције, што како тврди није доказ јер су они тражили да се изузме јер није имао изабраног адвоката.

Бранилац Мијата Симеуновића адвокат Ивана Остојић је рекла да тужилаштво нема доказ против њеног брањеника, односно да у оптужници није наведено када и зашто је он постао део наводне криминалне групе, тврдећи да је он у овом предмету колатерална штета.

Јакша Пековић, брањеник Милоша Лукића Селака оспорава правну квалификацију кривичног дела које се ставља њеном брањенику на терет, предлажући да се поново испита И.С. као сведок.

Исти предлог је имао и бранилац Војислава Ђорђевића, који је предложио и да се из доказа изузме Ђорђевићев исказ из полиције.

Са друге стране тужилаштво је предложило да се читају сви искази сведока и оштећених, као и исказ И.С. наводећи да му је први пут када је саслушаван пред судом позлило и да нема потребе да се он саслушава пред судом.

Судија ће накнадно одлучити о доказним предлозима, док ће на следећем суђењу оптужени почети са изношењем одбране.

Следе процесни предлози адвоката.

Оптужница на 300 страна

Првом оптужницом, која је написала на више од 300 страна, припадници се терете за убиства Александра Глигоријевића званог Пуки, Горана Величковића Гоксија, Милана Љепоју, Лазара Вукичевића и Здравка Радојевића.

Истом оптужницом припадници су оптужени за трговину дрогом, нелегално држање и ношење оружја, отмице и силовање.

Како се наводи у оптужници припадници групе су три дана у просторијама ресторана у Хумској, односно на стадиону Партизана, држали И.С. ког су тукли, мучили и силовали.

Овом оптужницом је обухваћена и тачка која се односи на трговину дрогом, а коју су како се сумња држали у просторијама стадиона.

Другом оптужницом припадници се терете за убиства Николе Митића и Горана Михајловића.

Суђење испочетка

Суђење је кренуло испочетка због промене председнице судског већа, односно јер је Винка Бераха Никићевић која је раније била председница већа отишла у пензију.

Оптужницама је обухваћено укупно 30 особа од којих се њих 12 брани са слободе док су остали у притвору.

Оптужени Борис Карапанџић није дошао на данашње суђење, јер, како је указано медицинском документацијом, он је оперисао тетиву, док је оптужени Алекса Стошић изостао због операције проширених вена на нози.

У односу на њих је судија раздвојила поступак.

недеља, 23. јун 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару