Читај ми!

Србин из Звечана приведен на Бистричком мосту

Србин Л. Д. из Звечана приведен је вечерас од стране косовске полиције на бистричком пункту у вези са догађајима у мају прошле године испред општинске зграде у Звечану, рекао је за Танјуг заменик командира тзв. косовске полиције за регион Север, Ветон Ељшани.

"Вечерас око 19.15 , на магистралном путу који води ка Лепосавићу приведена је једна особа српске националности због учешћа у инцидентима у Звечану у мају прошле године", рекао је Ветон Ељшани.

Додао је да се приведена особа налази на испитивању у полицијској станици у јужном делу Косовске Митровице.

"По завршетку испитивања, видећемо шта ће тужилац да одлучи. Хоће ли га пустити или не. То је сада на њима", рекао је Ељшани.

До протеста на северу покрајине дошло је након што је тзв. косовска полиција 25. маја прошле године насилно увела у зграде општина албанске градоначелнике изабране на изборима које су Срби бојкотовали.

Припадници КФОР-а су 29. маја распоређени око општинских зграда у Лепосавићу, Зубином Потоку и Звечану, а после неуспелих разговора између политичких представника Срба и официра КФОР-а да специјалци напусте општине, дошло је до сукоба грађана и страних војника.

Повређено је више од 50 Срба и 30 војника КФОР-а, а након тога ухапшена су осморица Срба.

Срби који су протестовали у Звечану, Зубином Потоку и Лепосавићу, захтевали су да специјалне јединице тзв. косовске полиције напусте све четири општине и да албански градоначелници не улазе у зграде општина. 

петак, 21. јун 2024.
33° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије