Читај ми!

Посланичка питања

Седница скупштине почела je постављањем посланичких питања.

Посланике је интересовало под којим условима су службе безбедности упућене у Санџак, каква је ситуација у крагујевачком "Фијату" и има ли решења за адвокате.

Посланик Странке демократске акције Санџака Енис Имамовић затражио је одговор од Владе Србије са којим циљем и под којим условима су у Санџак упућени припадници служби безбедности, баш у време избора за Бошњачки национални савет, јавља Фонет.

Енис Имамовић је упитао и зашто се о ситуацији у тој области није разговарало са легитимним представницима бошњачког народа, који су представљени у Скупштини Србије.

Посланик Нове демократске странке, која је током викенда променила име у Социјалдемократску странку, Марко Ђуришић захвалио је председници Скупштине Србије Маји Гојковић што је после њене интервенције добио одговоре на скоро сва питања која је раније постављао, али је напоменуо да једино није добио одговор од премијера какви су резултати промене радног времена.

"Имам питање и за премијера и министра привреде о томе шта се догађа у "Фијатовој" фабрици у Крагујевцу. На почетку септембра смо обавештени да фабрика неће радити 11 радних дана и да ће радници примити умањене зараде. Синдикат се обратио Влади Србије, као власнику 33 одсто капитала, али ми и данас немамо вести о производњи у 'Фијату'", истакао је Ђуришић.

Посланик Демократске странке Весна Мартиновић поставила је питање министру правде Николи Селаковићу да ли ће покушати у доброј намери да разговара са представницима адвокатских комора, полазећи од стручних, а не других критеријума, да реше питање протеста адвоката, уместо што им прети кривичним гоњењем.

Посланик СНС-а Драган Шормаз оценио је да "неки сматрају да је потребно елиминисати Александра Вучића да би се неки други вратили у политички живот" и да је његово питање
Влади Србије када ће се пронаћи стратешки партнер за Железару "Смедерево".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 26. јун 2024.
23° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару