Читај ми!

Алигрудић представио тим за изборе у ДСС-у

Кандидат за председника Демократске странке Србије Милош Алигрудић представио је тим с којим ће наступити на унутарстраначким изборима 12. октобра и поручио да та опција неће одступати од политике војне и политичке неутралности.

Алигрудић је на конференцији за медије у седишту ДСС-а, као кандидате за потпредседника странке, представио Драгана Јочића, Слободана Самарџића, Донку Бановић, Дејана Шулкића, Вукосава Томашевића, Драга Његована, Славишу Сталетовића, Владимира Захаријева и Милутина Продановића, јавља Танјуг.

На функцију председника Политичког савета ДСС-а предложен је Милан Радуловић, док је кандидат за председника Извршног одбора странке Милован Милошевић.

Алигрудић је, говорећи о принципима којим ће се руководити његов тим, истакао да ће они бити усмерени превасходно на подизање и консолидацију Демократске странке Србије, али и наставак политике неутралности земље у односу на разне политичке и војне савезе.

То је она политика коју је утемељио Војислав Коштуница, рекао је Алигрудић и додао да је сарадња Србије и са истоком и западом њено неотуђиво право и једини пут којим она може да иде.

Кандидат за председника ДСС-а најавио је и велике промене у начину којим ће та странка грађанима Србије настојати да пренесе своју политичку поруку.

"ДСС мора да прилагоди начин свог деловања тренутку у којем живимо и учинићемо све што можемо да наша политика буде јасна што ширем кругу људи. Урадићемо све што можемо како бисмо повезали идеју неутралности са економијом земље и како бисмо на тај начин показали да постоји много бољи пут од онога којим се Србија сада креће", рекао је Алигрудић.

Према његовим речима, та странка ће савез тражити са свима "којима су Србија и демократија на првом месту", односно са свима с којима су сагласни да Србија не треба да буде чланица Европске уније.

"Србија нема тај луксуз да буде заробљеник, било запада, било истока, али увек морамо имати у виду да нас тај исток није бомбардовао, уводио санкције, нити је оспоравао наш територијални интегритет", рекао је Алигрудић додавши да мисли, превасходно, на Руску Федерацију.

Када је реч о будућим политичким партнерима, Алигрудић је нагласио да ДСС не сме да се затвори у узак круг политичких странака чија "често екстремна идеолошка опредељења" не дају основа за одбрану националног и демократског.

"Не сме да нам буде амбиција да само пређемо цензус на следећим изборима. ДСС мора да буде спремна да преузме одговорност власти у држави, јер једино када је ДСС била на власти народу је било боље", оценио је Алигрудић и поручио да би било опасно да та странка своју политику олако замени другом како би се допала маргиналним групама.

Новинарима је представљено и писмо подршке музичара Боре Ђорђевића

Алигрудићевом тиму, док је на питање да ли има исту такву подршку и доскорашњег председника те странке Војислава Коштунице, одговорио да је он већи представник политике коју је Коштуница успоставио од његовог противкандидата Санде Рашковић Ивић.

"Коштуница је, на неки начин, отишао у пензију када је реч о ДСС-у, али је веома заинтересован за догађаје унутар ДСС-а, за остварење оне политике коју је утемељио и која носи његов печат. Од ова два кандидата на изборима за председника ДСС-а, ја понајвише носим тај печат и ту политику за коју знам да би Војислав Коштуница волео да однесе победу на изборима 12. октобра", закључио је Алигрудић.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 26. јун 2024.
23° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару