Читај ми!

ДС: Какви су резултати посете Берлину?

Добро је да Србија има што боље односе са Немачком, али нисмо чули ставове Берлина по више питања која интересују српску јавност, рекао је новинарима посланик Демократске странке Борислав Стефановић.

Ја вас сада да питам шта се тамо причало, нико не би знао да ми одговори, и то јесте, чини ми се, доста незгодан приказ целе посете која се сматра веома значајном, рекао је Стефановић, преноси Танјуг.

Истакао је да је увек битно унапређивати односе са Немачком и званичним Берлином који јесте важан фактор у ЕУ, приметивши да приликом посете премијера Вучића нисмо чули став Берлина према ставу Србије о Украјини.

Такође, рекао је да се није чуо став Берлина о примени Бриселског споразума и косовског проблема као и каква је позиција званичног Берлина око непримењивања одређених стандарда када је реч о слободи медија, цензури и других проблема који постоје у Србији.

"Ти детаљи су остали у сенци реченица: Ми желимо Немачку за партнера - Добили смо подршку за кораке које смо предузели...", приметио је Борко Стефановић.

Коментаришући долазак председника Александра Лукашенка у Србију, Стефановић је рекао да је ова посета у сенци контроверзе - да ли је Влада применила своју сопствену одлуку да уводимо санкције према Белорусији, придужујући се санкцијама Европске уније.

"Ако наша влада то није спровела, то је врло чудно зато што санкције подразумевају и забрану уласка у Србију високих званичника Белорусије", рекао је Стефановић.

Упитан да прокоментарише да ли је такву одлуку донела Влада у којој је била Демократска странка, Стефановић је објаснио да је тада донета одлука о томе да смо се придруживали одређеним резолуција које су осуђивале кршење људских права у Белорусији, али је, како је рекао, Влада Ивице Дачића и Александра Вучића наставила ту политику и требало је да рационализује санкције према Белорусији.

"Ми нисмо имали ситуацију да нам долази председник Белорусије, а председник Николић је позвао Лукашенка и самим тим се отворило питање да ли они примењују сопствену одлуку о санкцијама према Белорусији", навео је Стефановић и закључио да није први пут да је Влада у контрадикторности.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару