Читај ми!

Ђурић: Важно је поштовати међународно право

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић упознао је делегацију Министарства спољних послова Белгије на челу са Жан-Артуром Режибом, са ситуацијом на Косову и Метохији и објаснио са каквим изазовима се суочава српска заједница у покрајини, а нарочито расељена лица. Ђурић разговарао и са шефом Делегације ЕУ Мајклом Давенпортом.

Саговорници су се сагласили да је за обе земље важно да се поштује међународно право и изразили су наду да ће се билатерални односи двеју земаља проширити интензивнијом сарадњом на економском и трговинском плану, саопштила је Канцеларија за Косово и Метохију Владе Србије, преноси Танјуг.

Ђурић је такође упознао Режиба са ширим оквиром регионалне сарадње Србије и чињеницом да је Србија успела да оствари веома добре и одличне односе са државама из региона и да напредује на путу ка чланству у Европској унији.

Режибо, који је генерални директор Дирекције за мултилатералне послове белгијског министарства спољних послова, се интересовао о ширем скупу питања из домена унутрашње и спољне политике Србије, које је поставио у оквир будућег председавања Србије ОЕБС-ом 2015. године, наводи се у саопштењу.

Имајући у виду да ће Белгија у исто време председавати Саветом Европе, он је оценио да је веома важно да се оствари узајамна успешна сарадња ове две изузетно значајне европске организације, као и две државе, које ће им у датом периоду председавати.

Када је реч о актуелним дешавањима у Европи, Режибо је рекао да у Белгији постоји разумевање и очекивање да Србија на свом путу ка ЕУ постепено усаглашава своје ставове са позицијом Европске уније у домену спољне политике.

У белгијској делегацији је био и амбасадор Краљевине Белгије у Србији Лео Дас.

Марко Ђурић разговарао је и са шефом Делегације ЕУ у Србији Мајклом Давенпортом о ситуацији на Косову и Метохији са акцентом на питање учешћа српске заједнице на изборима заказаним за 8. јун.

Ђурић је том приликом упознао амбасадора Давенпорта о детаљима који се односе на проблеме у предизборној процедури и изборном процесу са којима су се суочили Срби са Косова и Метохије и расељени у остваривању бирачког права, саопштила је владина Канцеларија за КиМ.

Поред тога, било је речи и о наставку дијалога у Бриселу и даљем напретку у процесу европских интеграција Србије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару