Читај ми!

Влада позвала грађане КиМ да изађу на изборе

Влада Србије позвала је грађане Косова и Метохије да у недељу, 8. јуна, изађу на парламентарне изборе за привремене институције самоуправе у покрајини.

Како је саопштила владина Канцеларија за сарадњу са медијима, Влада Србије сматра да је неопходно освојити што више покрајинских посланичких мандата и ставити их у функцију опстанка Срба, формирања Заједнице српских општина, као и у функцију предузимања утврђених мера државне политике "с циљем отежавања даље промоције и спровођења политике једнострано проглашене независности 'Косова'".

Изласком на изборе и слањем представника у привремене институције самоуправе у Приштини учинићемо нашу преговарачку позицију снажнијом, а сепаратисте све даљим од остваривања њихових циљева, наводи се у саопштењу које преноси Танјуг.

Масовним изласком на биралишта, оценила је Влада на данашњој седници, осујетиће се намере екстремних политичких кругова у Приштини, који су уз помоћ дела међународне заједнице настојали да искључе Србе из бирачког процеса и умање политичку снагу Срба у јужној покрајини.

Борба за број посланика и политичку снагу Срба у привременим институцијама на изборима у недељу тек почиње, и без договора са представницима Србије и српског народа неће бити могуће конституисање привремених органа власти у Приштини, наводи се у саопштењу.

Како се додаје, учешће на косовским изборима је метод политичке борбе прилагођен околностима у којима се Србија налази, а подршка представницима Срба и Србије, грађанска и патриотска дужност сваког грађанина Србије на подручју АП Косово и Метохија.

"Јединством и одлучношћу у спровођењу дугорочно пројектоване државне политике треба показати одговорност и снагу једне једине и недељиве државе Србије", оценила је Влада Србије на данашњој седници.

На данашњој седници, Влада Србије усвојила је Предлог закона о изменама и допунама Закона о електронским комуникацијама као и Предлоге закона о заштити потрошача и закона о изменама и допунама Закона о поштанским услугама.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару