Читај ми!

Ђилас и Пајтић у трци за лидера ДС-а

Организациони одбор Скупштине Демократске странке прогласио је листу кандидата за председника те странке на којој се налазе Драган Ђилас и Бојан Пајтић као и листу кандидата за потпредседнике на којој је десет функционера демократа.

Кандидати за председника су актуелни председник Драган Ђилас, којег је кандидовало 45 општинских одбора и осам градских одбора странке, као и Бојан Пајтић којег је кандидовало 39 општинских и четири градска одбора, преноси Бета.

Кандидати за потпредседнике Демократске странке су Горан Јешић, кога је кандидовало 39 општинских одбора и седам градских одбора, Борислав Стефановић, кога је кандидовало 45 општинских одбора и девет градских одбора и Драган Шутановац, кога су кандидовала 44 општинска и седам градских одбора.

У трци за потпредседнике су и Наташа Вучковић, Гордана Чомић, Дејан Николић, Милош ДЈајић, Маја Виденовић, Слободан Милосављевић и Бранимир Кузмановић.

Раније данас, покрајински одбор ДС-а у Војводини саопштио је да су сви чланови прве демократске Владе Србије, на чијем је челу био Зоран Ђинђић, јавно подржали кандидатуру Бојана Пајтића за председника ДС-а.

Божидар Ђелић је истакао да је Пајтић "интелектуалац чија храброст и толерантност требају Србији у временима која су пред нама", док је Бранислав Лечић навео да Србија мора да има јаку опозицију коју може предводити Пајтић и додао да га због тога подржава, наведено је у саопштењу из Пајтићевог Изборног штаба, пренео је Танјуг.

Очекивања Драгана Домазета су да ће Пајтић, као кандидат "имати снаге да окупи квалитетне људе у странци и у Србији и начини суштинску реформу, како Србије, тако и Демократске странке".

Слободан Милисављевић је оценио да умереном и мудром политком Пајтић може окупити не само људе из странке, већ и целу опозицију и грађане.

Пајтић је захвалио на подршци и најавио да ће сви квалитетни људи који имају велико искуство и добре резултате бити део његовог тима за реформу странке и Србије, наведено је у саопштењу Покрајинског одбора ДС-а.

У другом саоштењу из тог страначког одбора се наводи да је Извршни одбор ДС-а, по Пајтићевом приговору, поништио претходну одлуку Организационог одбора (Изборне скупштине ДС-а), којом су проглашене кандидатуре које су подржали повереници општинских, односно градских одбора.

Организационом одбору је наложено да провери и утврди "које су подршке дате кандинатима важеће и у складу са актима ДС-а".

Наложено је и да Организациони одбор, након те провере, донесе одлуку, обавести кандидате, делегате и јавност о коначном броју подршки коју су кандидати добили од стране општинских одбора, наведено је у саопштењу које потписао шеф Пајтићевог Изборног штаба за Војводину Мирослав Васин.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару