Читај ми!

ЛДП: Неприхватљив позив на линч учесника "Параде поноса"

Апсолутно је неприхватљиво да патријарх Иринеј као поглавар Српске православне цркве позива на линч људи који учествују у организацији "Параде поноса", истиче се у саопштењу ЛДП-а.

Како се наводи у саопштењу Либерално-демократске партије, државне институције су обавезне да заштите људска права и грађанске слободе загарантоване Уставом и законима, без обзира на националну, верску, сексуалну и другу различитост.

Најновије изјаве људи који воде СПЦ представљају, како је оценио ЛДП, "подмуклу злоупотребу поштовања које црквени великодостојници уживају у српском друштву и сурово поигравање с осећањима милиона верника".

"Поштујемо СПЦ, њене вредности и улогу у друштву, али одбијамо да прихватимо да појединци из њених редова узимају за право да одлучују о питањима живота и смрти у Србији", истиче ЛДП.

Та странка је од државних органа затражила да у најскоријем року реагују и докажу посвећеност у одбрани демократских принципа и процедура обезбеђивањем услова за одржавање "Параде поноса" у Београду.

Патријарх српски Иринеј рекао је у интервјуу за ново издање магазина Недељник да је геј парада "врх леденог неморалног брега" и "скуп свих мана и порока", напомињући да жали људе који припадају геј популацији.

"То је поремећај или девијација људске природе. Могу да их разумем, као и тај њихов проблем, али не могу да разумем што тај проблем намећу нама и што то јавно показују.

Прва Божја заповест је: 'Рађајте се и множите'. човек кад има крушку или јабуку које не рађају, он их почупа и сади оне које доносе плод. Геј парада је супротан процес", рекао је поглавар СПЦ.

На питање да ли "Парада поноса" треба да буде забрањена, патријарх Иринеј је нагласио да "ничија сила нигде није добра".

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару