Канцеларија: Узурпација српске имовине на КиМ

Косовска Агенција за приватизацију објавила тендер за продају земљишта и имовине на Косову који су власништво Србије, упозорила је Канцеларија за Косово и Метохију.

Канцеларија за Косово и Метохију саопштила је да осуђује узурпацију имовине и неовлашћено расписивање тендера за продају пољопривредног земљишта друштвеног предузећа "Ратар", у центру Грачанице, обрадиве земље у Чаглавици, Лапљем Селу и Ветернику, као и Хотела "Јуниор" на Брезовици, који је власништво српског ПИО фонда, преноси Танјуг.

"Сматрамо недопустивим да је Агенција за приватизацију одлуку о тендеру донела самовољно, изненада, а да званичне институције Србије нису сагласне и да о томе нису обавешетене, иако су та имовина и земљиште у власништву српског народа", наводи се у саопштењу.

Канцеларија подсећа да се и поред бројних истрага о злоупотребама руководства и службеника ове агенције, као и захтева новоизабраних представника српског народа на КиМ да се обуставе сви поступци приватизација и ликвидација у срединама где Срби чине већину и даље наставља са активностима којима се крше основна људска права.

У саопштењу Канцеларија за КиМ позива све релевантне међународне факторе у Покрајини да својим ауторитетом приморају приштинске институције да прекину даље отимање српске имовине, која је генерацијама у њиховом власништву и извор је њиховог опстанка.

"Очекујемо да се питање целокупне српске имовине на Косову и Метохији решава у наставку дијалога Београда и Приштине, што пре и то свеобухватно, а не парцијално", наводи се у саопштењу.

Такође, Канцеларија је указала и на проблем да се на узурпираној српској имовини недозвољено гради све више албанских кућа у намери да се промени етничка структура становништва.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару