Читај ми!

На помолу покрајински избори?

Различите реакције покрајинске власти и опозиције на изјаву лидера ЛСВ-а Ненада Чанка да у Војводини мора бити или реконструкције владе или нових избора. Бојан Пајтић каже да не верује да су коалциони партнери у Влади "аморални", док из СНС-а поручују да ће се још снажније борити за расписивање избора у Покрајини.

Реагујући на изјаву Ненада Чанка, премијер Војводине и заменик председника Демократске странке Бојан Пајтић рекао је да не верује да су коалициони партнери те странке аморални људи да би рушили покрајинску владу и додао да се прекомпоновање власти обавља само уколико неко од чланова владе не ради добро свој посао.

Према његовим речима, прекомпоновање се може обавити само уколико неко од чланова владе не ради добро свој посао.

Пајтић је оценио да је задовољан радом свих чланова војвођанске владе, укључујући и оне из ЛСВ и Савеза војвођанских Мађара (СВМ) као коалиционих партнера, и нагласио да је покрајинска влада у протеклом периоду добила признања за привлачење страних инвестиција, "од Брисела до Дубаија" и додао да је, откако је он на челу владе од 2004. године, у Војводини "умањена незапосленост за готово 100.000 људи".

Пајтић је подсетио да је ЛСВ у коалиционој покрајинској влади била и у ппретходном мандату.

"Не верујем да су наши коалициони партнери аморални људи да би рушили покрајинску владу, након што смо све ове године показивали тако снажне знаке добре воље", напоменуо је Пајтић.

Председник покрајниског парламента и лидер СВМ-а Иштван Пастор види Чанкову изјаву као очајнички покушај да се нађе у политичком фокусу и додао да је жалосно то што неко понавља "отрцане и потрошене" реченице.

"Ја то доживљавам као један очајнички покушај да се нађе у политичком фокусу", казао је Пастор и додао да ако нема других идеја сем "понављања отрцане реченице која је потрошена у протеклим месецима, онда је то доста жалосно".

На констатацију да је реч о изјави члана владајуће покрајинске коалиције, Пастор је додао "управо из тог разлога ја ово доживљавам још жалосније".

Са друге стране, шеф посланичке групе Српске напредне странке у Скупштини Војводине Предраг Матејин поручио је да ће напредњаци наставити још интензивније да траже формирање нове владајуће већине у покрајини и превремене покрајинске изборе.

Истичући да усвајање Статута Војводине у покрајинском парламенту, ни на који начин неће ублажити захтеве СНС-а за расписивање избора у покрајини, Матејин је рекао новинарима да ће све оно што су напредњаци до сада говорили о потреби тих избора бити још јаче наглашавано него до сада.

Према његовим речима, за СНС је свако решење боље од тренутног стања.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару