Јовичић: Саопштења ДС-а пуна лажи

Одговарање на саопштења ДС-а све теже из дана у дан, делом јер су пуна лажи, а делом јер су бесмислена, каже функционер СНС-а Александар Јовичић. Реагујући на критику ДС-а да није ухапшен Дарко Шарић, Јовичић је рекао да он није, али да јесу многи други тајкуни и криминалци.

Потпредседник Извршног одбора СНС-а Александар Јовичић оценио је да је "одговарање на саопштења ДС-а све теже из дана у дан", делом јер су, како тврди, та саопштења пуна лажи, а делом јер су бесмислена.

Раније данас, ДС је саопштио да су напредњаци у 2013. години најавили улагања из Уједињених Арапских Емирата, укидање најмање 60 агенција, департизацију јавних предузећа..., али да нису испунили своја обећања.

"Како одговорити шампиону у оснивању државних агенција и оснивачу агенције за Истраживање поморских несрећа, која је преко потребна Србији као поморској сили, када вас оптужује да нисте угасили њих довољно у једној години?", навео је Јовичић у изјави достављеној медијима.

Додао је да актуелна влада доноси закон о спречавању даљег запошљавања у државни сектор.

"То јасно сведочи о наводним намерама да се запосли још барем пар милиона страначких активиста, поред ових фантомских 15.000. Одакле вам та цифра? У једној тачки нас критикујете да отпуштамо људе, а у другој да их запошљавамо", рекао је Јовичић.

Реагујући на критику демократа да није испуњено ни обећање да ће Дарко Шарић бити ухапшен, Јовичић је рекао да Шарић није ухапшен, али да јесу многи други домаћи тајкуни и криминалци који су били у домашају српске полиције.

Јовичић тврди и да је, што се више "распламсавала" борба против корупције и криминала, ДС-у било све теже да одржава седнице странке због недостатка кворума.

"Све у свему, критиковати Александра Вучића да се не бори против криминала? Јесте ли ви озбиљни?", упитао је Јовичић који сматра да се "најзлурадији" коментари демократа односе на пријатељство и растућу сарадњу коју Влада Србије развија са Уједињеним Арапским Емиратима.

"Ради се о инвестицијама које су без преседана у постхладноратовској Србији. Уговори о сарадњи и инвестицијама таквог обима се не могу спровести преко ноћи, већ је потребно време", рекао је Јовичић.

Оценио је да је важно да грађани Србије то разумеју, а што показују на свим изборима који су одржани у последњих годину дана.

Јовичић је навео и да "менаџерима из ДС-а то све изгледа преспоро, јер су навикли на рекеташке махинације и договоре испод жита када су у питању инвеститори".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи