Читај ми!

Председник Скупштине Врања поднео оставку

Дејан Тричковић потврдио да је на захтев централе СНС-а поднео оставку на функцију председника Скупштине Врања. Социјалисти у саопштили да сами имају владајућу већину у тој општини.

Председник Скупштине града Врања Дејан Тричковић из Српске напредне странке потврдио је да је поднео оставку на ту функцију.

Тричковић је рекао да је оставку поднео на захтев централе странке у Београду. Он је на функцију председника Скупштине града Врања постављен у јулу 2012. године.

Седница Скупштине општине заказана је за 10. јануар, када би његова оставка требало да буде усвојена.

Портпарол градског већа у Врању и генерални секретар врањских социјалиста Бранимир Стојанчић изјавио је да Социјалистичка партија Србије има владајућу већину у том граду.

Владајућа коалиција у Врању, коју су чинили социјалисти, напредњаци и УРС, практично се распала у децембру 2013. године, када је СПС најпре избацио УРС, уз образложење да су прекршили коалициони споразум, а затим је централа СНС одлучила да изађе из власти у десет локалних самоуправа у Србији, међу којима је и Врање.

Стојанчић је агенцији Бета рекао да "самим тим што је за 10. јануар заказана седница Скупштине града значи да социјалисти имају владајућу већину".

Он је прецизирао да "социјалисти у Врању имају владајућу већину без одборника из Демократске странке са којима су започети разговори о приступању владајућој коалицији али до сада без конкретних резултата".

Доскорашњи председник Скупштине града Врања Дејан Тричковић изјавио је данас да ће највероватније део одборника СНС подржати владајућу већину на локалу на следећој седници локалног парламента.

Тричковић је агенцији Бета рекао да након подношења оставке остаје одборник СНС у Скупштини Врања, као и да верује да владајућа већина у Скупштини постоји "јер ће социјалисте и на наредној седници подржати део одборника СНС".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи