Читај ми!

Дачић: Ванредни избори нису приоритет

Ванредни парламентарни избори нису приоритет, каже премијер Ивица Дачић и истиче да ће о евентуалним наредним изборима одлучивати странке владајуће коалиције, а не Влада Србије. Ако неко може боље, нека изволи, ми смо остварили историјски напредак, поручио је Дачић.

Премијер Србије Ивица Дачић поновио је данас да ванредни парламентарни избори нису приоритет, да о тој теми није потребна јавна полемика и да ће о евентуалним наредним изборима одлучивати странке владајуће коалиције, а не Влада Србије.

Дачић је новинарима после обиласка граничног прелаза Батровци, рекао да не говори сам о томе да неће бити ванредних избора и да је о томе разговарао и са првим потпредседником Владе Александром Вучићем.

"Ја не говорим сам о томе. Разговарао сам и са Вучићем (о изборима), а ако хоће да се иде на изборе, нека се иде на изборе, али - хоћемо ли да радимо или да чекамо изборе. Влада Србије ради и потребно је посветити се раду. Избори нису тема, то није државни приоритет", рекао је Дачић и нагласио да Владу Србије већ следеће седмице очекују велики послови.

Према његовим речима, Влада је постигла историјски резултат - 21. јануара почињу преговори за чланство Србије у ЕУ, наставља се дијалог у Бриселу који ће се одржавати скоро сваког месеца и зато је потребно посветити се раду.

Замољен да прокоментарише изјаву председника Србије Томислава Николића да Србија може да има и бољу владу и да, између осталог, највећа странка треба да да премијера, Дачић је одговорио: "Није тако говорио када је Влада формирана. Свако има право на своје мишљење. Можда и ја имам такво мишљење о другима који обављају друге државне функције. Можда ја мислим да они могу боље".

Дачић је упозорио да сада не треба истицати да је главни проблем Влада, јер Влада има разлога да буде поносна.

Упитан да ли Влада може боље да ради, Дачић је рекао да у Србији свако може боље, па и Влада. "Ако неко може боље, нека изволи. Ми смо остварили историјски напредак", рекао је премијер.

На питање шта ће бити тема прве седнице Владе која је заказана за данас поподне, Дачић је одговорио да је то редовна седница на којој ће бити разматране текуће ствари и да неће бити ништа посебно.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи