Читај ми!

МУП: Приоритети борба против наркоманије и корупције

Државни секретар МУП-а Владимир Божовић рекао је да ће на нивоу Владе у прва три месеца ове године бити формирана Канцеларија за борбу против наркоманије. Приоритети у овој години биће и борба против корупције и привредног криминала, каже Божовић.

Државни секретар Министарства унутрашњих послова Владимир Божовић рекао је да ће на нивоу Владе Србије у прва три месеца ове године бити формирана Канцеларија за борбу против наркоманије.

"Мој предлог је да на њено чело дође припадник МУП-а који се добро разуме у ту проблематику", рекао је Божовић новинарима у Крагујевцу, где је разговарао с руководством Полицијске управе о националној стратегији за борбу против корупције, акционом плану за њено спровођење и резултатима борбе против наркоманије.

Наглашавајући да ће репресивну борбу против наркоманије водити полиција и тужилаштво, а превентивну министарства здравља, просвете и спорта, Божовић је рекао да очекује велику помоћ и медија у, како је рекао, великој борби која нас у тој области очекује у 2014. години.

Према његовим речима, приоритети у овој години биће и борба против корупције и привредног криминала.

"Имамо још десет месеци по акционом плану за формирање нове службе за борбу против корупције у оквиру управе Криминалистичке полиције, где ће бити изабрани најбољи припадници садашње полиције, али биће примљени и други, нарочито дипломирани правници и економисти, стручњаци из области банкарског, финансијског и пореског система и права", рекао је Божовић.

Истиче да ће се са том друштвеном опасношћу и великим злом суочити најбољи људи. "Можда у нашем језику када кажете корупција то звучи недовољно опасно, недовољно страшно, колико то корупција у ствари јесте", рекао је Божовић.

Божовић је навео и да Полицијска управа у Крагујевцу, како је рекао и сам њен начелник Горан Живковић, није задовољна постигнутим резултатима у акцији "Гром један".

"Уз нову службу за борбу против наркоманије која је формирана закључком Бироа за координацију служби безбедности, чија је систематизација усвојена и чијим институционалним јачањем капацитета биће оснажени и капацитети ове Полицијске управе, резултати ће бити бољи", обећао је Божовић.

Жиковић је појаснио да он лично и руководство криминалистичке полиције нису задовољни планираним активностима и одабиром објеката лица који су били обухваћени том акцијом.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи