Читај ми!

Селаковић: Србија је испунила обавезе

Србија је уложила максималне напоре да оствари оно на шта се обавезала и уверен сам да ће Европски савет, када буде доносио одлуку о почетку преговора умети то да цени, каже за РТС Никола Селковић. Министар правде сматра да је оно што је Србија, када је о сарадњи са ЕУ реч, "више него импресивно".

Министар правде Никола Селаковић верује да је Србија, без обзира на то какву ће одлуку донети Европски савет, учинила све да испуни све оно на шта се обавезала и да ти резултати треба да буду цењени.

"Савет може да одлучи шта му је воља јер су код њега и нож и погача, што наш народ каже. Оно што је важно је да је Србија уложила максималне напоре да оствари оно на шта се обавезала и оно што је урадила у годину и по дана је више него импресивно", рекао је Селаковић гостујући у Дневнику Радио-телевизију Србије.

Селаковић је уверен да ће Европски савет знати да цени те резултате и да ће, као што се сам обавезао, до краја јануара почети преговоре са Србијом.

Говорећи о процесу скрининга, Селаковић је истакао да је оцена европских партнера да смо тај посао обавили боље него било ко до сада у региону.

Коментаришући могућност да почетак преговора буде померен са јануара на март, да би се спречило одржавање ванредних парламентарних избора, Селаковић је то назвао спекулацијама и оценио да иза њих стоји зла намера.

Одговарајући на питање да ли га је изненадила најава страначког колеге Владимира Цвијана да ће се кандидовати за председника Српске напредне странке, Селаковић је рекао да га "од тог колеге више ништа не може да изненади".

Министар је додао да је и он чуо гласине да је Цвијан покушавао да утиче на извесне судске одлуке, позивајући се на свој положај председника скупштинског Одбора за уставна питања, на шта је министар позвао све судије да, ако су имали сличне проблеме, о томе обавесте Високи савет судства.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 17. август 2024.
37° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару