Стефановић и Ђукановић о сарадњи на путу ка ЕУ

Главне теме разговора премијера Црне Горе Мила Ђукановића и председника Скупштине Небојше Стефановића биле су међупарламентарна сарадња, европске интеграције, економска, регионална и међународна сарадња две земље. Посебно је значајна сарадња у процесу европских интеграција, закључено на састанку.

Председник Скупштине Србије Небојша Стефановић и премијер Црне Горе Мило Ђукановић истакли су значај сарадње и размене искустава две земље када је реч о процесу европских интеграција.

Како је саопштено из Скупштине Србије, главне теме разговора биле су међупарламентарна сарадња, европске интеграције, економска, регионална и међународна сарадња Србије и Црне Горе.

Стефановић је оценио да се односи две земље крећу узлазном линијом и да постоји значајан простор за њихово унапређење у свим сферама, до нивоа стратешког партнерства.

Он је истакао потребу међусобне подршке две земље у регионалној сарадњи и европским интеграцијама, додајући да ће у наредном периоду њихова сарадња на евроинтеграцијама бити један од приоритета.

Председник Скупштине Србије је оценио да је неопходно да две земље што интензивније размењују искуства из преговарачког процеса и раде на координацији ради унапређења економске, али и сваке друге сарадње.

Стефановић је истакао и да се Србија залаже за превазилажење свих отворених питања у обостраном интересу, кроз дијалог и у духу међусобног уважавања и разумевања и додао да је за Србију сарадња две земље значајна и у регионалном и у билатералном смислу.

Говорећи о економској сарадњи, Стефановић је оценио да у протеклих годину дана Србија и Црна Гора развијају све боље економске односе, као и да би реализација пројеката модернизације инфраструктуре и развојни пројекти имали значајан утицај на економије две земље.

Председник Владе Црне Горе Мило Ђукановић истакао је да је неопходно заједнички дефинисати интересе у региону и сложио се да је изузетно важна сарадња и размена искустава између две земље када је реч о процесу европских интеграција.

Указујући на значај економске сарадње Србије и Црне Горе, Ђукановић је оценио да је та сарадња добра, али да ју је потребно даље унапређивати, посебно у области енергетике, инфраструктре, туризма и развојних пројеката.

Ђукановић је истакао значај међупарламентарне сарадње, која, кроз сарадњу парламентарних одбора и посланичких група пријатељства води бољем разумевању и унапређењу односа две земље.

Саговорници су се сложили да је значајна сарадња Србије и Црне Горе у области туризма, а посебно ради заједничког наступа на великим тржиштима попут Кине и Јапана, као што је обједињење понуде две државе на сајму у Пекингу, наведено је у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару