Напредњаци чисте пред својом кућом

Александар Вучић поново ће проверити легитимитет у странци, а то чека и остале функционере напредњака. Дан после седнице Председништва СНС-а поставља се питање да ли су социјалисти, коалициони партнери напредњака, задовољни својим кадровима.

У јеку спекулација о томе да ли ће наредних месеци грађани Србије на ванредне парламентарне изборе, многе је изненадила одлука напредњака да 25. јануара ванредно бирају руководство странке. Пре тога смениће директоре и локалне функционере чијим радом нису задовољни, а странка ће се повући из власти у неким општинама.

Дан после седнице откривају се и неки детаљи и поставља питање да ли су коалициони партнери напредњака - социјалисти задовољни својим кадровима.

Пре само годину дана једногласно изабран, Александар Вучић поново ће проверити легитимитет у странци, а то чека и остале функционере напредњака. Вучић негира да су страначки избори увод у парламентарне.

Циљ је само, како каже, да се промене они са лошим резултатима. Ипак, како наглашава скупштина је и добро место на којем је провера легитимитета више него добродошла.

"Немогуће је да радите уколико неко сумња у ваш легитимитет. Немам проблем са тим да им пружимо прилику, само се плашим да је то по оној народној - спречите ме, да га не ударим а бога молите да му не приђете", каже Вучић.

Председник Извршног одбора СНС-а Радомир Николић уверен је да први човек напредњака нема конкуренцију и открива да је Председништву предложио смену Владимира Цвијана јер је, каже, прекршио страначки Статут. Ипак, уместо исписнице Цвијан је добио укор.

Више од укора, већ следеће недеље добиће неки председници општина и директори из редова напредњака.

Потпредседница напредњака Зорана Михајловић каже да се ред мора направити у странци, као што се прави у држави.

"Не у смислу да склањамо, него да помогнемо и оставимо простор за оне који желе да раде. На крају чувамо сопствену кућу, странку самим тим и државу", каже Михајловићева.

А шта мисле коалициони партнери напредњака? Има ли у њиховим редовима оних чијим радом нису задовољни?

"Оно што се за СПС каже је да нам се понешто замера, али да су нам кадрови јако озбиљни, мислим да је то један од разлога што оволико опстајемо и имамо поверење код грађана", каже потпредседница СПС-а Славица Ђукић Дејановић.

У СПС-у наводе да директоре треба да контролишу управни и надзорни одбори и о њиховом раду обавештавају Владу. Немају замерке на рад локалних функционера.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 26. јун 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару