ЛДП: Потребан политички договор о буџету

Пре расправе о буџету председник и премијер треба да позову лидере парламентарних странака на договор о економској ситуацији у Србији, поручио лидер ЛДП-а Чедомир Јовановић. Децембар мора бити месец у којем ће Србија ставити тачку на пропадање које траје читав живот, истиче Јовановић.

Председник Либерално-демократске партије Чедомир Јовановић позвао је председника Томислава Николића и премијера Ивицу Дачића да пре расправе о буџету позову лидере парламентарних странака на договор о економској ситуацији у Србији, као што су то учинили када је било у питању Косово и Меотхија.

Јовановић је прецизирао да ће писмо, са тим захтевом, упутити Николићу и Дачићу, што сматра својим правом, али и обавезом.

"Тражим од њих да нас позову на разговор на исти начин на који су нас позвали кад нису знали шта ће са Косовом, јер је оно што је пред нама у 2014. години, по свом деструктивном потенцијалу и поражавајућим последицама, неупоредиво теже од косовске муке са којом смо живели годинама. Нека Николић и Дачић покажу да су председник и премијер", рекао је Јовановић не конференцији за новинаре у Скупштини.

Према његовим речима, уколико то Србија не уради сада, доћи ће у исту ситуацију у којој се нашла Грчка средином године, с тим што се та земља "ухватила за евро, а Србија за динар, у који ни сама не верује".

Јовановић је нагласио да се политички договор може брзо постићи и да се расправа о буџету може померити за неколико дана.

"Пре расправе о буџету тражимо политички договор, а они који нису спремни за њега не заслужују поверење грађана", рекао је Јовановић.

ЛДП нема разумевање за политику ДС-а

Лидер ЛДП-а је рекао да владајућа коалиција сама по себи не може да оде даље од тачке на којој се зауставила потписивањем бриселског споразума, а обавеза опозиције је да ту власт руши или да кандидују политику коју власт не може да спроведе, али је онда дужна да подржи странку која је способна да је спроведе.

"Ми у ЛДП-у немамо разумевање за слабости владајуће коалиције, за политичке бесмислице председника Владе, за бежање од кључних потеза које је дужан да повуче први потпредседник Владе и посебно немамо разумевања за политику ДС-а", прецизирао је Јовановић.

Додао је да, "када ДС брани Закон о раду Војислава Коштунице, он руши свет у којем деца треба да живе, под тим светом ће нестати и сама, када Дачић говори о Потемкиновим селима, улива лажну наду свом бирачком телу јер је јасно да је један од кључних политичара у земљи већ шесту годину".

"Када Вучић прича о реформама и притом ништа не чини како би се у потпуности рашчистили односи у владајућој коалицији, који су у овом тренутку највећа препрека спасавању Србије, онда он своју улогу изједначава са улогом ДС-а и социјалиста", рекао је лидер ЛДП-а.

Јовановић је закључио да децембар мора бити месец у којем ће Србија ставити тачку на пропадање "које траје читав живот, без страха и са истином пред људе, али и са спремношћу политичара да се договоре".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 26. јун 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару