Читај ми!

Неопходно смањивање регионалних разлика

Представници локалних власти на предстојећем Међународном сајму предузетништва и Сајму локалних самоуправа имају прилику да своје планове и идеје понуде инвеститорима и тако помогну локални развој, каже за РТС ресорни министар Игор Мировић. Министарство намерава да, кроз овакве сајмове, али пре свега кроз системске мере, подстиче бржи развој неразвијених општина и смањи регионалне разлике, поручује Мировић.

Међународни сајам предузетништва и Сајам локалних самоуправа одржавају се и ове године истовремено. Министар регионалног развоја и локалне самоуправе Игор Мировић каже да је то прилика да представници локалних власти понуде своје планове и идеје, како страни инвеститори могу да уложе свој новац и помогну локални економски развој.

Од данас до 29 . новембра на једом месту окупиће се представници градова и општина, али и више од 150 различитих предузећа. 

Мировић напомиње да је у припреми Сајма Министарство финансирало представљање појединих општина.

"Постоје, заиста, општине које се и по званичним класификацијама сврставају у неразвијене и намера је Министарства да подстичемо бржи развој таквих општина и смањимо регионалне разлике, не само кроз сајам него и кроз и системске мере", истакао је Мировић гостујући у Дневнику РТС-а.

С обзиром на то да ће наредне две године бити, како је Мировић рекао, "године уштеда" и буџет његовог министарства биће знатно смањен.

Ипак, како каже, успели су да издвоје две финансијке линије - једну намењену за изградњу путева, а другу намењену учешћу у изградњи пословних и индустријских зона како би се створили услови за привлачење инвеститора.

"Потрудићемо се да средства усмеримо тамо где ће бити највећа корист за локалну заједницу", објаснио је Мировић.

Дуга борба за промене у Војводини

Говорећи као потредседник СНС-а, Мировић је рекао и да предстоји дуга политичка борба за опште промене у Војводини, наводећи да идеја напредњака није да на један огољени, пуки начин преузме власт, већ да промени концепцију управљања јавним ресурсима у покрајини.

Потребно је да Војводина од дела наше земље који полако заостаје постане регија којом смо се годинама поносили, не ради се о чистој замени власти већ о идеји коју морамо да следимо, рекао је Мировић.

Мировић каже да је право питање какве су намере Савеза Војвођанских Мађара и Лиге социјалдемократа Војводине када је реч о опстанку покрајинске власти, о политичкој већини у покрајинској скупштини, наводећи да оне за сада не показују намеру да то стање мењају и да прихвате захтев опозиције коју предводи СНС да се уђе у дијалог о расписивању ванредних покрајинских избора.

Према његовим речима, те странке поступају у овом тренутку руководећи се партијским интересима, али, како напомиње, "та игра на две столице" не одговара интересима грађана Војводине јер ставара конфузију и не омогућава брзи економски развој. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару