Канцеларија: Застрашивање пред изборе

Привођење без образложења члана бирачког одбора листе "Српска" јесте вид притиска и застрашивања Срба пред други круг локалних избора, саопштила Канцеларија за Космет. Тражимо од надлежних да реагују, а од ОЕБС-а да гарантује грађанима да безбедно и без притисака искажу своју политичку вољу, наводи се у саопштењу.

Канцеларија за Косово саопштила је да је привођење без образложења члана бирачког одбора листе "Српска" Зорана Стојановића вид притиска и застрашивања Срба пред други круг косовских локалних избора, заказан за недељу, 1. децембар.

"Тражимо од надлежних органа да реагују како би се створили регуларни предизборни услови, а од ОЕБС-а да својим ауторитетом и улогом која му је поверена, гарантује сваком грађанину на Косову да ће безбедно и без притисака моћи да искаже своју политичку вољу", наводи се у саопштењу.

Канцеларија за Космет затражила је и да одмах престане привођење и малтретирање српског становништва у Пасјану и Партешу.

"Да ово привођење, пред други круг локалних избора, није случајност показује и јучерашњи позив у полицијску станицу Бојана Трајковића, Драгана Николића, Александра Денића, Горана Стојковића и Светислава Петровића, који су сви посматрачи и чланови бирачких одбора испред листе 'Српска' у општини Партеш", наводи се у саопштењу.

Додаје се да ни за та привођења није наведен разлог, као ни за сва привођења и испитивања Срба у последња два месеца у Партешу и Пасјану.

Члан бирачког одбора "Српске" из Пасјана Зоран Стојановић приведен је јутрос око 10 часова у полицијску станицу у Гњилану, без образложења, саопштила је та листа.

На Косову се у недељу одржава други круг избора за градоначелнике, а "Српска" има кандидате у шест општина јужно од Ибра и у Звечану, на северу Косова.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару