Читај ми!

Стевановић: СПС је мој противник

Више никада не могу имати поверење у дугогодишње партнере из Социјалистичке партије Србије, каже градоначелник Крагујевца Верољуб Стевановић. СПС раније оштро критиковао иступање УРС-вог председника градске скупштине Саше Миленића.

Градоначелник Крагујевца и председник странке Заједно за Шумадију, Верољуб Стевановић рекао је да више никада не може имати поверење у дугогодишње партнере из Социјалистичке партије Србије, преноси Бета.

У изјави за ТВ-Крагујевац Стевановић је социјалисте назвао противницима и наговестио могућност промена у владајућој коалицији у Крагујевцу у којој је и СПС.

Стевановић није хтео да открије даље потезе јер "треба одлучити полако и мирне главе".

"Њихов лидер је рекао да ће они да учествују у обарању власти и ја то схватам као здраво за готово. То су сада моји противници и пустите ме да са њима урадим оно што треба да се уради с противницима који су умислили да су неко", рекао је Стевановић.

По Стевановићу, несумњиво је да ће Крагујевац бити "под ударом" али је поручио да неће дозволити да "неки квазиполитичари сруше крагујевачку власт бахато како су рушили у Суботици".

Повод за преиспитивање односа у владајућој коалицији је било неучествовање одборника СПС-а и ПУПС-а у гласању о поверењу председнику Скупштине града Крагујевца на хитној седници парламента у петак, као и изјаве лидера СПС-а Ивице Дачића.

Председник крагујевачке Скупштине је сам ставио на дневни ред седнице гласање о поверењу у њега које је потврђено и без гласова одборника СПС и ПУПС који су пре гласања напустили салу.

По статуту Града питање поверења у председника Скупштине града неће моћи да се поново покреће у наредних шест месеци, а остаће "безбедно" и место актуелног градоначелника, преноси Бета.

Тај "маневар" је извела странка Заједно за Шумадију када се начуло да се странке које чине окосницу државне власти Србије спремају да "прекомпонују" већину и у крагујевачкој скупштини.

У Скупштини града Крагујевца владајућу већину чини коалиција у којој УРС и Заједно за Шумадију имају 36 од укупно 87 одборника.

У владајућој коалицији СПС-ПУПС-ЈС имају 10 одборника, Преокрет има шест, ДСС пет, а двоје одборника је самостално. У опозицији су СНС са 16 одборника и ДС са 12.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару